7 Aralık 2009 Pazartesi

Pirelli Takvimi 2010


Pirelli Takvimleri


Pirelli'yi bilmeyenimiz mi var?

Dünyanın en büyük otomobil, kamyon lastik üreticilerinden... Taa 1872 yılından bu yana faaliyette.
Türkiye'deki Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. ise 1962 yılından beri lastik üretiyor. Türk Pirelli Lastikleri Fabrikası İzmit, Kocaeli'nde 300.000 m² alanda kurulmuştur.

Pirelli, şu anda dünyanın 29 ülkesinde toplam lastik sektöründe faaliyet göstermektedir. Faaliyetine kauçuk alanında başlayan şirket, günümüzde de lastik ile beraber enerji ve komünikasyon alanlarında kullanılan kabloların üretimini de yapmaktadır.



Peki, Pirelli takvimini bilmeyenimiz mi var?

İlk 1964 yılında çıkmış, onlarca meşhur fotomodel ve fotografçı bu projede yıllar boyunca yer almışlardır. Ünlü fotomodeller arasında Sienna Miller, Naomi Campbell, Eva Riccobono, Malgosia Bela, Gisele Bündchen, Sonny Freeman Drane, Kate Moss, Cindy Crawford, Selma Blair, Lauren Bush, Elsa Benitez, Laetitia Casta, Rachael Leigh Cook, Milla Jovovich, Doutzen Kroes, Heidi Klum, Sophia Loren, Penélope Cruz, Brittany Murphy, Amy Smart, Julia Stiles, Karolina Kurkova, Caroline Trentini, Raica Oliveira, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Bridget Moynahan, Shannyn Sossamon, Mena Suvari, Monet Mazur, Aurelie Claudel, Fernanda Tavares, Isabeli Fontana, Frankie Rayder, Angela Lindvall, Hilary Swank gibi fıstıklar bulunur.


Pirelli Takviminin ünü neredeyse Pirelli lastiklerini geçmiştir.
2010 Pirelli takvimindeki fotograflar Terry Richardson tarafından Trancoso, Bahia Brezilya'da çekilmiştir.

Amerika'da yayınlanan magazin dergisi ‘Vanity Fair', ‘Pirelli 2010 Takvimi' için, “O kadar çıplak ki, yayıncılar zor durumda kalacak” ifadesini kullanırken, “2011 takvimini için Pirelli'nin fabrikalarından birine 100 km mesafedeki 2010 Kültür başkenti İstanbul'da çekim yapacağı konuşuluyor” iddiası yeraldı.

Hiç yorum yok: